Bist 100
9.142,4 0%
DOLAR
32,38 0,19%
EURO
35,09 -0,1%
ALTIN
2.314,71 0,26%

Samsung Galaxy A70 İncelemesi

Samsung Galaxy A70, AMOLED ekranını genişleterek ve daha iyi bir işlemciye sahip üst düzey bir yonga seti kullanarak çok dengeli, üç gözlü orta seviye Galaxy A50'yi temel alıyor. Ardından, arkadaki kamera kurulumu mantığını koruyor gibi görünse de (geniş, ultra geniş, derinlik) ana kamera 32MP'e sahip ve 4K videoları çekebiliyor.

Yayın Tarihi: 21.12.2020 17:20
Güncelleme Tarihi: 21.12.2020 17:20

Samsung Galaxy A70 İncelemesi

Samsung Galaxy A70, AMOLED ekranını genişleterek ve daha iyi bir işlemciye sahip üst düzey bir yonga seti kullanarak çok dengeli, üç gözlü orta seviye Galaxy A50’yi temel alıyor. Ardından, arkadaki kamera kurulumu mantığını koruyor gibi görünse de (geniş, ultra geniş, derinlik) ana kamera 32MP’e sahip ve 4K videoları çekebiliyor.

Samsung Galaxy A70 Fiyatı

3.299 TL’den başlayan Samsung Galaxy A70, Galaxy A50’nin süper boyutlu bir versiyonu gibi görünüyor. Artık sadece uygun fiyatlı AMOLED taşıyıcıları değil, aynı zamanda modaya uygun özelliklerle dolu ve çok rekabetçi fiyatlarla geliyor.

Samsung Galaxy A70 Tasarımı

Samsung Galaxy A70, toplamda üç renk ile karşımıza çıkıyor. Siyah, Beyaz ve Mavi seçenekleriyle yanardöner gradyan etkisi yayan her A70’in ölçüleri farklılık taşıyor. A70’e baktığımızda, kaplamasının metal, plastik ve camın bir karışımı olduğunu görüyoruz. Parlak arka panel, camdan yapılmış gibi görünse de aslında camın derinliğini ve yansıtıcı özelliklerini taklit eden bir plastik.
Arka panel, kenarların etrafında ince bir şekilde inceliyor ve daha iyi bir tutuş sağlamak için aynı zamanda kavisli bir profile sahip olan metalik jantla neredeyse kusursuz bir şekilde uyum sağlıyor. Bu özellik, cihazın gerçekte olduğundan daha ince hissedilmesini sağlıyor.
Samsung Galaxy A70‘de dikey olarak istiflenmiş üç arka kamera, küçük bir çıkıntı oluşturan bir modülün içinde yer alırken, LED flaş ise modülün altında bulunuyor. Güç ve ses düğmeleri sağ tarafa yerleştirilmiş ve basıldığında hoş bir dokunsal geri bildirim sağlıyor.
Ne yazık ki bu telefon kolayca lekelenerek parmak izi ve kir parçacıklarını çekiyor. Birlikte verilen koruyucu kılıf bu etkileri gidermeye yardımcı olurken, Android UI navigasyonu için kaydırma hareketlerinin kullanılmasına biraz engel oluşturuyor.
Telefonun üst kısmında tek bir mikrofon bulunurken, altta USB Type-C bağlantı noktası, hoparlör, 3,5 mm kulaklık girişi ve birincil mikrofon yer alıyor.
Galaxy A70‘in sol tarafında, tepsisi aynı anda iki Nano-SIM kart ve 512 GB kapasiteye kadar bir microSD kart alabilen SIM kart yuvası var. Kullanıcılar, çift SIM işlevselliği ve depolama genişletmesi arasında seçim yapmak zorunda kalmayacağından, üç ayrı yuva görmek sevindirici oluyor.

Samsung Galaxy A70 Ekran Özellikleri

Galaxy A serisi, AMOLED‘leri ile biliniyor; ki zaten bu nedenle serinin adı A olarak belirlenmiş. Galaxy A70 de doğal olarak AMOLED ekrana sahip ancak A70 sadece havalı panele sahip değil, aynı zamanda 6.7 ” diyagonal ile etkileyici derecede büyük A80’ler ve S10 + 5G’ler ile aynı boyutta.
A70, Infinity-U paneline sahip. Selfie kamerası için üstte U şeklinde bir kesik var, ancak çentik olsun ya da olmasın, Super AMOLED ekran, sevmeye başladığımız her zamanki yüksek kaliteyi barındırıyor. Manuel modda yaklaşık 407 nit maksimum parlaklık ölçtüğümüz Galaxy A70, ortam ışığı sensörü ile otomatik parlaklıkta 607 nit parlak ışık gözlemledik.
Samsung Super AMOLED‘lerden beklediğimiz gibi Galaxy A70‘teki ekran, içeriğe ve seçilen ekran moduna bağlı olarak farklı renk alanlarını doğru bir şekilde yeniden üretebiliyor. Doğal mod, ortalama 1.8 DeltaE ile sRGB’ye göre doğru kalırken Vivid, ortalama 3.9 DeltaE ile DCI-P3 renk alanına yayılıyor. Daha öncesinde gördüğümüz uyarlamalı mod, AMOLED Fotoğraf ve Sinema da yok ancak canlı seçeneği, kırmızı, yeşil ve mavi tonlar üzerinde manuel kontrol sunuyor.

Samsung Galaxy A70 Kamera Özellikleri

Galaxy A50 ile karşılaştırıldığında Samsung, Galaxy A70‘te yükseltilmiş kamera donanımı sunuyor. Kamera kullanıcı arayüzü, Galaxy A50’de gördüğümüzle hemen hemen aynı olarak, mod kontrolleri altta ve diğer araçlar üstte yer alıyor. Kamera araçlarına ulaşmak oldukça basit ancak Pro modunda beyaz dengesini, ISO’yu ve pozlama değerini ayarlamak için yalnızca üç kontrol seçeneği görmek bizi biraz hayal kırıklığına uğrattı.
Galaxy A70 tarafından çekilen fotoğraflar, iyi kenar detayları ve yeterli dinamik aralık ile oldukça net çıktı. Makro çekimler, telefonun güçlü bir parçasıdır. Samsung Galaxy A70 netlemeyi hızlıca kilitlerken, doğal renkler, iyi derinlik ve ince yüzey detaylarına sahip çekimler üretti. Odaktaki nesnenin kenarlarında minimum renk kayması vardı ve yakın çekimlerde derinlik de son derece yeterliydi. Fotoğrafları büyütmeyle ilgili ince ayrıntıları korumak söz konusu olduğunda ise Redmi Note 7 Pro’nun bazı durumlarda bu telefondan daha iyi performans gösterdiğini gördüğümüzü söyleyebiliriz.
Gün ışığı fotoğrafları da oldukça iyi ve sosyal medyada paylaşıma hazır bir performans sergiledi ancak Galaxy A70‘in daha iyi yapabileceği bir alan var; sert güneş ışığına çözüm üretmek. Fotoğrafların biraz soluk görünmesiyle, kameranın gerçek renkleri yeniden üretmekte zorlandığını fark ettik. Diğer bir zayıf nokta ise kamera, çevredeki nesnelerde yüzey detaylarını yumuşatma eğiliminde olduğu için uzun menzilli çekimlerdi.
32 megapiksel ön kamera tarafından yakalanan öz çekimler, gözle görülür bir beyazlatma veya pürüzsüzleşme olmaksızın çok fazla ayrıntı ve doğal ten rengi ile gerçekten iyi sonuç verdi. Canlı odak özelliği, öz çekimlere bulanıklık efekti eklemeye yardımcı oluyor ancak kenar algılama çok doğru sonuçlar vermedi. Ayrıca, geniş açılı öz çekimler yakalama seçeneği de mevcut ancak bu seçenek, videolar için değil, yalnızca fotoğraflar için yer alıyor.

Samsung Galaxy A70 İncelemesi

Samsung Galaxy A70 Performans Özellikleri

Samsung, Snapdragon 675 SoC’a karşı kendi şirket içi Exynos işlemcilerinden kaçınarak Galaxy A70 ile Qualcomm rotasına doğru yol almaya karar verdi. Snapdragon 675 güvenilir bir işlemci olduğunu kanıtladı ve Redmi Note 7 Pro ve Vivo V15 Pro’da da olduğu gibi oyunların yanı sıra günlük görevleri de sorunsuz bir şekilde ele aldığını gösterdi. Bununla birlikte, Samsung Galaxy A70‘in istenen fiyatı göz önüne alındığında, Snapdragon 700 serisi, işlemci olarak daha uygun olabilirdi.
Günlük kullanıma gelince; uygulamalar arasında geçiş yaparken, sosyal medya sitelerinde gezinirken, fotoğrafları düzenlerken veya başka herhangi bir senaryoda, herhangi bir takılma veya gecikme ile karşılaşmadık. Ayrıca Galaxy A70, oyunları oldukça iyi idare etti. PUBG Mobile ve Asphalt 9: Legends, yüksek ayarlarda çalıştı ve herhangi bir takılma olmadan sorunsuz oyun deneyimleri sağladı. Ayrıca ısınma problemine de rastlanmadı.

Samsung Galaxy A70 Pil Ömrü ve Şarj

Samsung Galaxy A70, içinde 4.500 mAh büyüklüğünde bir batarya taşıyor ve bu batarya, A50’nin içindeki 4.000 mAh hücrenin üzerinde bir artışa sahip. USB Güç Dağıtımı sayesinde 25W hızlı şarjı desteklerken, şarj cihazı biten pilin %42’sini 30 dakikada şarj edebiliyor.
Testlerde Galaxy A70, oldukça iyi sonuçlar verdi. Wi-Fi web tarama komut dosya testinde 13 saatten fazla ve uçak modunda döngüsel video izlenilen testte 17 saatten fazla dayandı. Bu karışıma çok iyi bekleme performansını da ekleyen Galaxy A70, 103 saati kapsayan genel dayanıklılık derecesi verdi.