İnstagram Kaybolan Mesaj Modu Nasıl Kullanılır

İnstagram Kaybolan Mesaj Modu Nasıl Kullanılır

İnstagram kaybolan mesaj modu, sohbet içerisinde gerçekleştirilen mesajlaşmaların gizliliğini sağlayabilmek adına geliştirilmiş bir özelliktir. İnstagram, kullanıcılarının veri güvenliğini üst düzeyde tutabilmek adına sürekli olarak bir yenilik getirmektedir. Kişisel gönderilerin istenmeyen kullanıcılar tarafından görüntülenmemesi amacıyla sunulan gizli hesap özelliğinden tutun da sohbette gönderilen fotoğraf veya videonun yalnızca bir defa görüntülenebilmesine kadar birçok alanda özellik bulundurmaktadır. Sohbet içerisinden kullanılabilen özellikler, her zaman daha fazla talep görmektedir. Kullanıcılar sohbette gerçekleştirdikleri diyalogların farklı kişiler tarafından okunmasını engellemek adına bu tarz özelliklere yönelik taleplerini sürekli dile getirmektedir. İnstagram da bu durumu göz önünde bulundurarak İnstagram kaybolan mesaj modu adında bir özellik geliştirmiştir. Geliştirilen bu özellikle birlikte kullanıcıların gerçekleştirdikleri sohbetlerde daha özgür olabilmelerinin önün açılmıştır.

İnstagram Kaybolan Mesaj Modu Nedir?

İnstagram kaybolan mesaj modu, sohbet içerisinde gerçekleştirilen her türlü diyaloğun veya paylaşımın kullanıcı tarafından görüntülendikten sonra kaybolması anlamına gelmektedir. Gönderilen mesajı yalnızca bir kere görüntüleme hakkı sunulmaktadır. Kişi sohbet kısmından çıktıktan sonra veya mesajı gönderen kişi kaybolan mesaj modunu kapattıktan sonra mesajlar kaybolur. Bir daha görüntülenemez. Bu sayede gönderilen mesajların daha sonradan da görüntülenerek farklı kullanıcılara ulaşması engellenmektedir. Aynı zamanda kaybolan mesaj modu aktif durumdayken gönderilen bir mesajın ekran görüntüsü alınırsa kullanıcıya bildirim yoluyla haber verilir. Bunların dışında ise kaybolan mesaj modunun sağlamış olduğu özellikler şunlardır:

  • Kaybolan mesaj modu ile birlikte gönderilen bir mesajın kaydedilmesi mümkün değildir.
  • Kaybolan mesaj modu ile birlikte gönderilen bir mesajın farklı bir kullanıcıya iletilmesi mümkün değildir.
  • İnstagram üzerinden daha önce herhangi bir sohbet kurulmayan bir kişinin kaybolan mesaj modunu kullanarak mesaj atması mümkün değildir.
  • Kaybolan mesaj modu yalnızca tekli sohbetlerde kullanılabilmektedir.
  • Birden fazla kullanıcıya mesaj atılabilen sohbet gruplarında kaybolan mesaj modu kullanılamamaktadır.
  • Kaybolan mesaj modu açıldığında karşılıklı olarak açılır. Yalnızca açan kişinin değil, diğer kişinin de mesajları kaybolur.
  • Mesajlar kaybolsa bile olumsuz içerik barındıran sohbetler şikâyet edilebilir.

İnstagram Kaybolan Mesaj Modu Nasıl Kullanılır?

İnstagram kaybolan mesaj modu, her sohbet için ayrı olarak gerçekleştirilmektedir. Toplu olarak tüm kullanıcılar için açılması söz konusu değildir. Kullanımı oldukça basit bir şekilde gerçekleşmektedir. Aşağıda belirtilen adımlarla kolayca bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

  • Uygulamaya yeni eklenen bir özellik olduğu için uygulamanın güncel sürümde olması gerekmektedir. Bu sebeple uygulamanızı güncelleyiniz ve daha sonra açınız.
  • Uygulamanın mesajlar bölümünü açınız.
  • Mesajların kaybolmasını istediğiniz sohbeti açınız.
  • Kaybolan mesaj modunu etkinleştirmek için sohbet kısmını aşağıdan tutarak yukarı doğru kaydırınız.
  • Etkinleştirme işlemini başardığınız anda sohbetin arka plan rengi siyaha dönecektir. Aynı zamanda ekrandan aşağıya emojiler inecektir.
  • Tüm bunlar yaşandıktan sonra göndereceğiniz mesajlar, yalnızca bir kere görüntülenebilecektir.

İnstagram kaybolan mesajlar modu belirli mesajlar için kullanıldıktan sonra kapatılabilmektedir. Kapatmak için sohbetin üst kısmında yer alan “Kaybolan Mesaj Modunu Kapat” butonunu kullanılabilmektedir. Bunun dışında ise etkinleştirmek için kullanılan aşağıdan tutarak yukarı doğru kaydırma işlemi yapılabilmektedir. Bu işlem kullanılarak da kapatılabilmektedir.
İnstagram kaybolan mesajlar modu yalnızca gönderen kullanıcı için geçerli olmamaktadır. Mesajı alan kişi de mesajı görüntülediği esnada kaybolan mesaj modunun aktif durumda olduğunu görebilmektedir. Bu doğrultuda gerçekleştirilen sohbetler her iki taraf için de kaybolmaktadır. Eğer etkinleştirdikten sonra karşıdaki kullanıcı tarafından kapatılırsa, kullanıcının gönderdiği mesajlar kendi sohbetinde görüntülenebilmektedir. Fakat modu etkinleştiren kullanıcıda hala etkin olduğu için mesaj görüntülenmemektedir. Bakıldığında çok yeni bir özellik olduğu için bazı ufak hataların gerçekleşmesi kaçınılmazdır. İlerleyen süreçlerde bu hatalara yönelik iyileştirmeler yapılarak, özellik daha başarılı sonuçlar verecek duruma getirilecektir.



Bunlarda ilginizi çekebilir



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*