Göztepe, Trendyol Süper Lig'de İlk 12 Haftada 8 Maçta Kalesini Gole Kapattı

Göztepe, Trendyol Süper Lig'de ilk 12 haftada 8 maçta kalesini gole kapatarak ligin en fazla maçta gol yemeyen takımı oldu; 22 puanla 5. sırada yer alıyor.

Yayın Tarihi: 12.11.2025 11:00
Güncelleme Tarihi: 12.11.2025 11:00

Göztepe, Trendyol Süper Lig'de İlk 12 Haftada 8 Maçta Kalesini Gole Kapattı

Göztepe, Trendyol Süper Lig'de İlk 12 Haftada 8 Maçta Kalesini Gole Kapattı

Göztepe, Trendyol Süper Lig’de verilen milli maç arasına 22 puanla 5. sırada girdi. Sarı-kırmızılılar bu süreçte oynadığı 12 müsabakada 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

Stanimir Stoilov yönetimindeki ekip, ligde sadece 6 gol yiyerek lider Galatasaray ile birlikte ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor. Savunmadaki istikrarını rakamlara da yansıtan Göztepe, oynadığı 12 maçın 8’inde kalesini gole kapattı ve bu alanda ligin zirvesine yerleşti.

Göztepe, Çaykur Rizespor, Karagümrük, Beşiktaş, Başakşehir, Gençlerbirliği ve Kasımpaşa maçlarını hem kazanıp hem de gol yemeden tamamlarken; Fenerbahçe ve Eyüpspor karşılaşmalarında da rakiplerine gol şansı tanımadı.

Savunma hattı duvar ördü

Takımın üçlü defans hattı geçit vermiyor. Bu bölgede şimdiye kadar 6 farklı oyuncu görev aldı. Malcom Bokele, Heliton ve Allan Godoi defansın vazgeçilmez isimleri olurken, zaman zaman Furkan Bayır, Miroshi ve Taha Altıkardeş de rotasyona dahil oldu. Göztepe’nin savunmacıları, 8 maçta da rakiplerinin skor üretmesine izin vermedi.

Mateusz Lis'in performansı dikkat çekti

Geçtiğimiz sezon eleştirilerin hedefi olan kaleci Mateusz Lis, bu sezon sergilediği performansla dikkat çekti. Polonyalı file bekçisi, yalnızca 4 karşılaşmada 6 gole engel olamadı ve istikrarlı görüntüsüyle Göztepe’nin savunma başarısında önemli rol oynadı.

Bu performansıyla Göztepe, Trendyol Süper Lig’in en fazla maçta kalesini gole kapatan takımı olma başarısını gösterdi.

GÖZTEPE, TRENDYOL SÜPER LİG’DE İLK 12 HAFTADA OYNANAN 8 MAÇTA KALESİNİ GOLE KAPATARAK BU ALANDA EN...

GÖZTEPE, TRENDYOL SÜPER LİG’DE İLK 12 HAFTADA OYNANAN 8 MAÇTA KALESİNİ GOLE KAPATARAK BU ALANDA EN İYİ TAKIM KONUMUNDA BULUNUYOR. (ARŞİV)

GÖZTEPE, TRENDYOL SÜPER LİG’DE İLK 12 HAFTADA OYNANAN 8 MAÇTA KALESİNİ GOLE KAPATARAK BU ALANDA EN...

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.