Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'nin 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılışında konuştu ve ayrıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla Genel Kurul'a hitap etti. Açılış konuşmasının tamamlanmasının ardından Meclis'ten ayrıldı.
Konuşmasının ardından Erdoğan, kürsünün arkasındaki Başkanlık odasında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile bir araya geldi. Görüşmede ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile bazı milletvekilleri de yer aldı.
Çıkışta basın mensuplarının görüşmeye ilişkin soruları üzerine Erdoğan, "Liderlerle beraber çok samimi bir havada görüşmemizi yaptık." dedi.
Toplantı sonrası TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve diğer ilgililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı makam aracına kadar uğurladı.
Notlar
Genel Kurul oturumu öncesinde DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları Oruç ile DEM Parti'li milletvekilleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanına giderek tokalaştı ve bir süre sohbet etti.
CHP, TBMM'deki 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılışına katılmama kararı almış olup Genel Kurul'daki sıraları boş kaldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından muhalefet sıralarına giderek Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin temsilcileriyle tokalaştı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de TBMM 28. Dönem 4. Yasama Yılı Açılış Toplantısı'nın ardından Genel Kurul'dan ayrıldı. Bahçeli'nin çıkışı sırasında DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, yanına giderek selam verdi.