Kış aylarında sıkça karşılaşılan boğaz ağrısı hakkında konuşan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Veysel Ciğerli, vücudu koruyan doğal çözümleri paylaştı. Enfeksiyonların neden olduğu boğaz ağrısına bazen ateş, öksürük, burun akıntısı, hapşırma, bulantı ve baş ağrısı gibi belirtilerin eşlik ettiğini ifade eden uzman, "Boğaz ağrısına, virüsler, bakteriyel enfeksiyonlar ve diğer dış etkenler neden olabilir. Viral enfeksiyonlara bağlı boğaz ağrısı genellikle kendiliğinden geçebilen bir durumdur, ancak bakteriyel enfeksiyonlar antibiyotiklerle tedavi edilebilir. Ayrıca, yeterli dinlenme, uyku ve yüksek sesle konuşmamak da boğaz ağrısıyla başa çıkmanın bir yolu" şeklinde konuştu.
Boğaz ağrısına iyi gelen besinler hakkında bilgi veren Ciğerli, "Sık sık su içmek boğazın kurumasını ve tahriş olmasını önleyebilir. Zencefili bir tatlı kaşığı bal ile karıştırarak tüketmek de faydalı olabilir. Sirkenin asetik asit içeriği, boğazdaki bakterilere karşı etkili olabilir. Bir çay bardağı ılık suya eklenmiş 2 çorba kaşığı sirke ile gargara yapmak yararlı olacaktır" dedi. Ciğerli, iyotsuz tuz ile yapılan gargaranın da bakterilere karşı etkili olduğunu belirterek, "Bir fincan ılık suya 1 çay kaşığı iyotsuz tuz ekleyerek gargara yapabilirsiniz" bilgisini paylaştı.
Ihlamurun antienflamatuar özellik gösterdiğini vurgulayan Ciğerli, "Ihlamur iltihaplanmayı önleyebilir ve doğal antienflamatuar özelliklere sahiptir. Ihlamur çayı içmek, boğaz enfeksiyonlarına karşı etkili olabilir. Soğan ve sarımsak da güçlü doğal antibiyotik kaynaklarıdır ve viral ile bakteriyel enfeksiyonlara karşı etkili olabilir" ifadelerini kullandı.