DOLAR
42,51 -0,03%
EURO
49,53 -0,08%
ALTIN
5.729,74 0,17%
BITCOIN
3.827.044,54 0,73%

BKM Genel Müdürü Deniz: Karekodlu Ödemeler 7 Ayda Geçen Yılın İki Katına Ulaştı

BKM Genel Müdürü Deniz, karekodlu ödemelerin 7 ayda geçen yılın iki katına çıktığını açıkladı; büyüme ve etkileri değerlendiriliyor.

Yayın Tarihi: 18.09.2025 10:36
Güncelleme Tarihi: 18.09.2025 10:36

BKM Genel Müdürü Deniz: Karekodlu Ödemeler 7 Ayda Geçen Yılın İki Katına Ulaştı

BKM Genel Müdürü Deniz: Karekodlu Ödemeler 7 Ayda Geçen Yılın İki Katına Ulaştı

BKM açıklaması ve olası etkiler

BKM Genel Müdürü Deniz tarafından yapılan açıklamada, ülkemizde karekodlu ödemelerde önemli bir artış görüldüğü belirtildi.

"Ülkemizde karekodlu ödemelere baktığımızda geçen senenin iki katına 7 ayda ulaştık"

Bu beyan, karekodlu ödeme yöntemlerinde kısa sürede kayda değer bir yükseliş olduğuna işaret ediyor. Açıklama, kullanıcı davranışları, işletmelerin ödeme altyapılarını uyarlama hızları ve temasız dijital ödeme kanallarına yönelimin bir araya gelmesiyle yorumlanabilir.

Öne çıkan noktalar arasında hızlı benimseme eğilimi, ödeme altyapılarının kapasite ve güvenlik gereksinimleri ile sektör paydaşlarının adaptasyon süreci yer alıyor. Bu değişimin, finansal hizmet sağlayıcıları, perakende ve e-ticaret ekosistemleri üzerinde etkileri olması beklenebilir.

Önümüzdeki dönemde ödeme güvenliği, altyapı ölçeklenebilirliği ve düzenleyici çerçeve gibi alanlar, bu büyümenin sürdürülebilirliği açısından takip edilmesi gereken başlıca başlıklar olarak öne çıkacaktır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı