Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bayramda ev yapımı baklavayla damakları şenlendirin! Bayrama özel 5 ev yapımı baklava tarifi

Evde baklava yapımının püf noktaları nelerdir? Hangi baklava türleri var? Bayram sofralarını şenlendirecek, evde kolayca hazırlayabileceğiniz 12 nefis baklava tarifini sizler için derledik...

Yayın Tarihi: 17.06.2024 19:25
Güncelleme Tarihi: 17.06.2024 19:25

Bayramda ev yapımı baklavayla damakları şenlendirin! Bayrama özel 5 ev yapımı baklava tarifi

Bayram sofralarının vazgeçilmez tatlısı baklava, çeşitli yöntemlerle evde yapılabilir. İnce yufkaların arasına ceviz ya da fıstık serpilip fırında kızartılmasıyla oluşan bu lezzet şöleni; görsel bir şölen sunmanın yanı sıra damakları da şenlendirir. Peki, evde ince yufka kullanarak baklava nasıl yapılır? Hangi baklava türleri en çok tercih edilir? Evde rahatlıkla uygulayabileceğiniz baklava tarifleri ve önemli ipuçlarını sizler için topladık. İşte, bayram için evde yapabileceğiniz leziz ve kolay 12 baklava tarifi:

Cevizli Köy Baklavası

Cevizli Köy Baklavası

Köy sofralarının sıcaklığını ve samimiyetini yansıtan cevizli köy baklavası, listemizin baş tacı. Hazır baklavalarla yarışacak nitelikteki bu tarif, geleneksel lezzetleri arayanların favorisi.

Gazete Baklavası

Yufkanın gazete kağıdı kadar ince olmasıyla ünlenen gazete baklavası, bayramın lezzet şölenine dönüşmesini sağlayacak. Görsel ve damak zevkine hitap eden bu baklava, bayramın yıldızı olmaya aday.

Kekli Baklava

Klasik lezzetlerden farklı bir tat arayanlara kekli baklava öneriyoruz. Kek tabanının üzerine ceviz serpiştirilip, ince yufkalarla sarılarak hazırlanan bu baklava, tatlı severlerin yeni gözdesi olacak.

Muhallebili Baklava

Muhallebi ve baklavanın muhteşem uyumuyla hazırlanan muhallebili baklava, Türk tatlı kültürünün inceliklerini sunuyor. Fırından çıkan baklavaların üzerine serpilen antep fıstıkları, bu lezzeti taçlandırıyor.

Antep Fıstıklı Dürüm Baklava

Antep Fıstıklı Dürüm Baklava

Antep fıstığının bolca kullanıldığı dürüm baklava, baklava deneyiminizi bambaşka bir boyuta taşıyacak. Rulo şeklinde sarılan ve fırında pişirilen bu baklava, kaymak eşliğinde sunulduğunda damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor.

Oklava Baklavası

Oklava kullanarak şekil verilen ve cevizle zenginleştirilen oklava baklavası, pratik hazırlanışıyla dikkat çekiyor. Tereyağının eşsiz aromasıyla buluşan bu baklava, sabrın ve ustalığın lezzete dönüşmüş halidir.

Balkabaklı Baklava

Ceviz ve antep fıstıklı baklavanın ötesine geçerek, bal kabağı lezzetini de baklava dünyasına taşıyoruz. Bal kabağını püre haline getirip yufkaların arasına yerleştirin ve şerbetin tatlı dokunuşuyla final yapın.

Çorum Baklavası

Çorum'un eşsiz tatlarından biri olan bu baklava, hem görsel hem de damak zevki açısından sofraların parlayan yıldızı olacak. Çıtır yufkaların arasına ceviz serpiştirilmiş Çorum baklavasını, kaymak eşliğinde sunarak lezzeti ikiye katlayın.

Peynirli Baklava

Peynir ve baklava kombinasyonuyla ön yargıları yıkan bu tarif, şerbetli tatlılardan sıkılanlar için birebir. Peynirli baklavanın nasıl yapıldığını adım adım öğrenin ve bu eşsiz lezzeti deneyimleyin.

Kare Baklava

Kare şeklindeki bu baklava, antep fıstığı dolgusuyla ağızları sulandırıyor. Hazırlaması yarım saat, pişirmesi ise 45 dakika süren bu baklava, görünümüyle de göz dolduruyor.

baklava tarifi

Kuru Baklava

Ev yapımı kuru baklava, emek isteyen ama sonucuyla tüm çabayı hak eden bir lezzet. 30 dakikada hazırlayıp 25 dakikada pişireceğiniz bu baklavayı, antep fıstığı serperek zenginleştirin.

Antep Fıstıklı Baklava

Antep fıstığı olmadan baklava düşünülemez diyenler için hazırladığımız bu klasik tarif, yufkaların antep fıstığıyla buluşmasıyla ortaya çıkan muhteşem bir tat. Yanında dondurma ile servis ederek bu lezzeti taçlandırın.