Bakan Tekin'in ziyareti ve okul programı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Etimesgut'taki Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Okul bahçesinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Tekin, öğrencilerle sohbet ederek atölye ve sergileri gezdi.
Kermes ve 'Bir Okul Bin Umut Gazze' etkinliği
Ziyaret kapsamında gelirleri Gazze'ye bağışlanacak Bir Okul Bin Umut Gazze kermesini gezen Tekin, etkinliğe katkı veren öğrencilere, öğretmenlere ve velilere teşekkür etti. Tekin, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğündeki kermeslerden şu ana dek yaklaşık 80 milyon lira civarında gelir elde edildiğini hatırlattı.
'Enerji Dedektifi' kitapçığı ve dağıtım kararı
Okul tarafından hazırlanan Enerji Dedektifi kitapçığını inceleyen Bakan Tekin, kitabın geliştirilmesi ve gelecek eğitim-öğretim döneminin başında ilkokul 1. sınıf öğrencilerine ücretsiz ders kitaplarıyla birlikte dağıtılması yönünde talimat verdi. Tekin, söz konusu çalışmanın MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile ortak yürütüleceğini, elektronik versiyonunun EBA'ya yüklenmesi halinde daha geniş erişim sağlanacağını belirtti.
TEKNOFEST başarıları ve uluslararası destek sözü
Tekin, okulun TEKNOFEST'te dereceye giren öğrencilerini tebrik etti. Liselerarası Elektrikli Araçlar Yarışması'nda Alkar adlı elektrikli araç ile Türkiye ikinciliği elde eden öğrencilere, yaz aylarında Polonya'da düzenlenecek yarışmaya katılmaları için destek sözü verdi.
Güneş santrali atölyesi ve okulun amaçları
Bakan, okulun Güneş Santrali Kurulumu Atölyesi'ni inceleyip öğrencilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tekin, okulun proje okul formatının mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi ve yenilenebilir enerji alanında nitelikli personel yetiştirilmesi amacıyla kurgulandığını, bu yaklaşımın hem Ar-Ge hem de üretim süreçlerine katkı sağlayacak eleman açığını kapatmayı hedeflediğini vurguladı. Ayrıca okulun enerji tasarrufu ve yenilenebilir enerji konusunda toplumda farkındalık oluşturma hedefinin de karşılandığını ifade etti.
Eğitim, insan hakları ve barış çağrısı
Tekin, okulda düzenlenen kermes ve farkındalık etkinliklerinin yanı sıra Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında bağımsızlık, adalet, insan hakları ve demokrasi gibi değerlerin öğretilmesinin önemine değindi. Filistin konusunda yapılan farkındalık çalışmaları ve geçmişte uygulanan tematik etkinliklere atıfta bulunan Tekin, eğitim kurumlarını barışı destekleyecek eğitimler vermeye davet etti ve barışın kalıcı olması durumunda okulların yeniden imar çalışmalarına destek olabileceklerini kaydetti.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Etimesgut'taki Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Bakan Tekin, burada gelirleri Gazze'ye bağışlanacak "Bir Okul Bin Umut Gazze" kermesini gezdi.