Amasya Şeker Fabrikası'nda 72. pancar alım kampanyası Suluova'da törenle başladı

Amasya Şeker Fabrikası'nın 72. pancar alım kampanyası Suluova'da törenle başladı; pancar alım fiyatı tonu 3.100 TL olarak revize edildi.

Yayın Tarihi: 03.10.2025 18:08
Güncelleme Tarihi: 03.10.2025 18:08

Amasya Şeker Fabrikası'nda 72. pancar alım kampanyası Suluova'da törenle başladı

Amasya Şeker Fabrikası'nda 72. pancar alım kampanyası Suluova'da törenle başladı

Amasya Şeker Fabrikası'nın 72. pancar alım kampanyasının başlaması dolayısıyla Suluova tesislerinde bir açılış töreni düzenlendi. Tören, bölge üreticileri ve yetkililerin katılımıyla bayram havasında gerçekleştirildi.

Vali Önder Bakan'ın değerlendirmesi

Vali Önder Bakan, törende yaptığı konuşmada fabrikanın faaliyete geçmesinin bölge için önemine değindi. Bakan, Amasya Şeker Fabrikası'nın kuruluşunun Suluova ilçesinin gelişimine katkı sağladığını belirterek, rahmetle andığı geçmiş yöneticiler ve emeği geçenlere şükranlarını sundu. 72. kampanyanın üreticilere bereket getirmesini diledi.

Pancar fiyatı ve kooperatif açıklaması

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Mustafa Saatci pancar alım fiyatına ilişkin bilgilendirme yaptı. Türkiye Şeker Fabrikaları tarafından kota tamamlama primi dahil olarak açıklanan önceki rakamın tonu 2.975 TL olduğunu hatırlatan Saatci, yapılan girişimler ve Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle bu rakamın 3.100 TL olarak revize edildiğini bildirdi. Saatci, kooperatifin de pancar alım fiyatını bu tutarda uygulayacağını ve ayrıca küspe primi verileceğini açıkladı.

Tören programı ve katılımcılar

Fabrikaya pancar teslim eden çiftçilere 72. yıl anı plaketi ve hediyeler takdim edildi. Tören sırasında dua edildi ve kurban kesimi gerçekleştirildi. Programa AK Parti Amasya milletvekilleri Hasan Çilez ve Haluk İpek, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Suluova Kaymakamı Şafak Gürçam, Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özarslan ile davetliler katıldı.

Başlatılan kampanyanın bölge üretimine ve yerel ekonomiye etkisi, törenin birlik ve beraberlik vurgusuyla birlikte ön plana çıktı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı