Amasya'da 'natürel sızma zeytinyağı' adıyla satılan 2 bin 54 litre yağ hileli çıktı
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü denetiminde etiket ve menşei belirsiz ürünlere el konuldu
Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin Şeyhcui Mahallesi'nde gerçekleştirdiği genel denetim sırasında, bir araçta satışa sunulan ve 'natürel sızma zeytinyağı' olarak piyasaya sürülen ürünlerden numune alındı. Araçta bulunan 2 bin 54 litre ürün, mevzuata aykırı bulgular üzerine el konularak il müdürlüğü deposuna getirildi.
Yaptırılan analizler sonucunda, söz konusu ürünlerin farklı bitkisel/tohum yağlarının karıştırılarak zeytinyağı görünümü verildiği tespit edildi. Bu durum, ilgili mevzuata aykırı olarak değerlendirildi ve işlemler başlatıldı.
Açıklamada, ilde tüketicilerin güvenli gıdaya erişiminin sağlanması amacıyla resmi kontrollerin rutin olarak devam ettiği vurgulandı. Tüketicilere, etiketsiz ve uygun olmayan şartlarda satışa sunulan gıdaları satın almamaları ve benzer uygunsuzluklarla karşılaşmaları halinde Alo 174 Gıda Hattını arayarak bildirimde bulunmaları çağrısı yapıldı.
Olay, denetim ve analiz süreçlerinin gıda güvenliği açısından önemini bir kez daha ortaya koyarken, yetkili kurumların mevzuat ihlallerine karşı takibini sürdürdüğünü gösterdi.
AÇIKLAMADA, "İLİMİZDE TÜKETİCİLERİN GÜVENLİ GIDAYA ERİŞİMİNİN SAĞLANMASI AMACIYLA RESMİ KONTROLLERİMİZ RUTİN OLARAK DEVAM ETMEKTE OLUP TÜKETİCİLERİNDE ETİKETSİZ VE UYGUN OLMAYAN ŞARTLARDA SATIŞA SUNULAN GIDALARI SATIN ALMAMALARI VE BU TÜR UYGUNSUZLUKLARLA KARŞILAŞTIKLARINDA; "ALO 174 GIDA HATTI"NI ARAYARAK BİLDİRİMDE BULUNMALARI BEKLENMEKTEDİR" İFADELERİNE YER VERİLDİ.